Grafische simulatie

Voorbeeld illustratie

Bij cyclusprogrammering in klaartekstdialoog toont de TNC voor elke parameter een inzichtelijke voorbeeld illustratie.

Zo krijgt u een duidelijk overzicht van de functie en kunt u de programmering sneller uitvoeren. Met name bij functies die u niet dagelijks hoeft te gebruiken, is dit type ondersteuning erg handig tijdens het programmeren.

Grafische programmeerweergave

De TNC tekent stap voor stap elk contourelement mee dat u op dat moment programmeert. Zo kunt u snel zien of het bewerkingsprogramma in overeenstemming is met de productietekening.

Grafische programmaweergave

Programmeer- en testgrafieken zijn ook parallel aan de werkstukbewerking beschikbaar. Bovendien tekent de TNC grafisch mee met de lopende werkstukbewerking.

Daarbij kunt u tijdens de programmeerwerkzaamheden de lopende werkstukbewerking eenvoudig oproepen met één druk op de knop zodat u deze goed in de gaten kunt houden. Dit is met name handig wanneer direct zicht  wordt belemmerd door koelmiddel of de beveiligingscabine.

Grafische testweergave

In de werkstand Programmatest kan de TNC in zeer korte tijd elke gewenste bewerking grafisch simuleren, of u nu een eenvoudig of complex programma wilt testen. Voor deze grafische simulatie is een werkstukbewerking met een cilindervormig gereedschap vereist. De simulatie kan ook worden uitgevoerd voor een bewerking met een radiusfrees op voorwaarde dat de gereedschapstabel actief is.