Eenvoudig programma's instellen

Eenvoudig NC-programmeren met klaartekst

De besturingen van HEIDENHAIN zijn werkplaatsgericht. Dit houdt in dat ze zijn ontworpen voor programmering direct aan de machine. Om te kunnen programmeren met klaartekst hoeft u geen G-codes te kennen. U kunt in plaats daarvan voor de programmering gebruikmaken van speciale eigen toetsen of softkeys, waarmee u de bijbehorende functies direct kunt markeren. Wanneer u de HEIDENHAIN-klaartekstdialoog opent door op de toets te drukken, wordt de TNC geactiveerd en biedt deze direct actieve ondersteuning bij de bewerking. In duidelijke instructies wordt uitgelegd welke gegevens moeten worden ingevoerd.

Bewerkingscycli maken NC-programmering eenvoudiger

Bewerkingen die vaak worden uitgevoerd, kunnen worden opgeslagen in cycli. U kunt alle programmeerbewerkingen uitvoeren via dialoogvensters, waarbij alle invoerparameters overzichtelijk worden weergegeven in grafische hulpschermen. Zo bespaart u veel tijd in vergelijking met conventionele programmeringen die vaak werken met verplaatsingscommando's.

Uitgebreid assortiment cycli

  • Standaardcycli
  • Cycli voor complexe contouren (optie)
  • Fabrikantencycli (machineafhankelijk)

Vrije contourprogrammering

Soms komt het voor dat een werkstuk niet de juiste DIN-maten heeft. Met de functie vrije contourprogrammering hoeft u alleen de beschikbare gegevens in te voeren. De besturing berekent automatisch de ontbrekende punten voor de contouren. Door de handige grafische programmeerweergave behoudt u steeds volledig overzicht.

Duidelijk overzicht dankzij het geoptimaliseerde bedieningsconcept

Om te zorgen dat machineoperators op een snelle en betrouwbare manier kunnen zien welke taken uitgevoerd moeten worden, heeft HEIDENHAIN een speciale functie aan de gebruikersinterface toegevoegd:

  • De verschillende werkstanden kunnen nu worden geregeld via tabbladen op de gebruikersinterface.
  • Syntaxis kan met verschillende kleuren worden gemarkeerd waardoor commando's, waardeaanduidingen en commentaar veel sneller te herkennen zijn.
  • De interface heeft een homogenere indeling omdat gebruik is gemaakt van kleurverloop en een nieuw lettertype.

Met smartSelect, voor snelle toegang tot softkeyfuncties

Dankzij smartSelect heeft u duidelijk overzicht van de diverse functies van uw TNC-besturing omdat niet alleen alle onderliggende softkeys in een overzichtelijke boomstructuur worden weergeven, maar ook steeds die functies die in de actuele bedrijfstoestand van toepassing zijn!

Wanneer u op de gewenste functie klikt, geeft smartSelect in de rechterhelft van het venster direct gedetailleerde informatie weer uit de TNCguide, de online Help van de TNC.